måndag, januari 28, 2008

Mandag pa Phuket

Annu en harlig dag. Faktiskt lagom varmt. Det blaser lite och ar halvmulet sa det hjalper. Vi har annu en dag varit ute med bilen. Har galler ordinarie vanstertrafik men det ar lika vanligt med hogertrafik. Det beror pa vart man ska.

Vi har nu bestallt foljande: C har kopt 10 skjortor och jag har bestallt 6 blusar med olika armlangd. Priset ar ca 200 kr/st. Massage kostar 50 kr av en utbildad massor som tillhor hotellet. Pa beachen ar det nog billigare men det ar inte aktuellt - annu. 2 solstolar med parasoll kostar 20 kr.
Maten kostar allt fran 15 kr/person till 50kr/person. Nyss drack vi en kopp kaffe pa en exklusiv strandservering for 25 kr/person. Men da fick vi en havrekaka till. Och en flaska vatten.
Bilen kostar 180 kr/dygn och bensinen kostar ca 6 kr/liter.

Ni Taltrastar: Var glada att inte heltackningsmattor vantar er pa rummet. Har galler klinker som ger behaglig svalka. Sangarna ar harda och man kanner fjadrarna, men man vanjer sig. Betraffande era farhagor att ni rullar fram pa Storgatan kan vi latt atgarda det. Vi kor er till Phuket Town en tidig morgon till matmarknaden. Dar pagar tidig handel med allt som behovs till alla restauranter. Det ar en hel "stad" under tak av markistyg med stand vid stand med matvaror. Kyckling, fisk, kott, ris och alla mojliga gronsaker o kryddor. Blandat med klader och Rolexklockor. Mellan standen kor motorcyklar, rattor springer mellan rissackarna och flugorna surrar. Katter o hundar springer och hoppas pa en tappad godbit. Och vilka dofter! Men vi kanner oss helt trygga med maten har, for om den inte tillagades ordentligt sa skulle ingen Thailandare leva kvar.

1 kommentar:

Anonym sa...

avis, avis, avis! Vill också vara där.... Men jag missunnar er inte!

/I