onsdag, mars 05, 2008

Till stugan

Det skulle bli vackert väder några dagar så vi beslöt oss för att tillbringa ett par dagar i stugan. Samtidigt skulle vi byta en ventil, som läcker på vattenpumpen.

Så C fick anledning att åka till sitt andra hem, Clas Ohlson för att införskaffa ventilen. Som sedan (naturligtvis) var fel. En "hane" skulle bytas mot en "hona". Eller om det var tvärtom. Så det blev ännu en resa till CO. Nu fanns det sökta inte på CO så han fick köpa någon slags överkoppling. Som jag fattar det, så har han nu både en "hona" och en "hane", minst, i pumpskåpet!

Men nu funkar vattnet i alla fall. Men så det ser ut! Smutsbrunt. Vi borrade ju efter vatten i somras, 21 m, och vi har fått reda på att vi måste räkna med att spola bort en hel del innan det luktar, smakar och ser ut som bra vatten. Så idag ska vi koppla en ledning på vattenkranen och spola ut vattnet förbi gräsmattan och ner mot sjön. Vi vill inte belasta infiltrationsdiket med den vattenmängden.

Jag har städat, gjort rent kylskåpet och i dag ska ljusdioderna från julen tas ner. Det ska vara rent o fint innan R med familj tar stugan i besittning i påsk. Det ska bli roligt att de kommer upp.
En härlig dag står för dörren.

Inga kommentarer: