måndag, mars 23, 2009

Är Wanja Lundby-Wedin en symbol för girigheten?

Wanja Lundby-Wedin sitter i många styrelser. Så många att hon faktiskt tjänar över 400 000 kr/år på extraknäcket. Förutom sin lön!

Nu har det visat sig att hon inte visste, att det avtal hon skrev under för AMF:s fd vd, Christer Elmehagen, skulle ge så många miljoner i lön och pension som det faktiskt gör. "Jag känner mig grundlurad", säger hon.

Såvida Elmehagen inte gjort något brottsligt och lurat till sig pengarna utöver avtalet så betyder det att Wanja Lundby-Wedin inte satt sig in i vad avtalet innebär. Sitter hon månne i för många styrelser? Hon kanske skulle göra ett bättre jobb om hon satt med i bara några få styrelser och då satte sig in i styrelsearbetet ordentligt. Hon är ju inte direkt fattig, så hon behöver inte svälta.

Kanske hon väldigt gärna vill ha dom där pengarna? Vem är det då som är girig om inte Wanja Lundby-Wedin? Det är kanske den girigheten som gör att hon inte hinner sätta sig in i vad avtalen hon undertecknar verkligen innebär.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wanja och Elmehagen är säkerligen inte de enda. Vi måste nu inrätta en kommission för att grundligt utreda hur denna finanskris orsakats och vad som hänt med alla pengar som betalats ut i räddningspaket och annat.

Förebilden är vad den amerikanske åklagaren Pecora lyckades genomföra i USA på 30-talet.

Läs mer här och skriv även under namninsamlingen:
http://larouche.se/pecora

Taltrasten sa...

Enligt radion idag (tisdag) så var Vanja W fullt informerad om avtalet.