torsdag, mars 05, 2009

Ut till tystnaden och ron i stugan.

Idag tog vi oss ut till stugan. Vi har inte besökt den på drygt en månad och eftersom den ligger 1 km in i skogen, var vi ganska oroliga för hur den långvariga kylan (20 - 25 minusgrader under mer än en vecka) hade påverkat allt därute. Skogsvägen var plogad så det gick att komma fram med bilen. Men det är rejält med snö, 30-40 cm.

Allt var OK här ute. Vi håller konstant ca 5+ grader här och när vi kom ut såg vi att t o m vår gamla novemberkaktus blommade för fullt. Vi startade som vanligt upp med att börja elda för att få upp värmen i väggar och golv. Det blev till att pulsa i snön ut till vedbo´n (30-40 cm) och det har blivit flera turer dit ut i dag.

Älgarna har haft kalas på alla rönnar här ute. Det är tydligen deras favoritföda.Det syns på spåren att de känt sig som hemma.I morgon ska vi fylla på fågelautomaten. Det är en 50 liters tunna som vi fyller med solrosfrön och som C sinnrikt har gjort om till automat. Den står på ett ca 1,5 m högt stativ för att inte rådjur ska äta upp allt.Dessutom var det tänkt att det även skulle hindra ekorrar men där har vi fått se oss besegrade. De överlistar alla våra sinnrikt utformade hinder. Jag påstår att vi producerar monsterekorrar, som med sin uppövade intelligens kommer att ta över Sverige så småningom tillsammans med sina tillika otaliga intelligenta ungar.

Jag hoppas i alla fall att det blir ett par sköna dagar härute.

Inga kommentarer: