onsdag, mars 04, 2009

Finanskrisen och Anders Borg

Finanskrisen är en sorglig historia utlöst av villigt risktagande som understötts av generösa bonusprogram till direktörer och finansvalpar (åldern oväsentlig).

Finansminister Anders Borg har gått ut och öppet deklarerat sina kritiska åsikter om bonussystemet och predikat om hur lätt det leder till alltför vidlyftiga risktaganden med kapital. Han bedyrade att bonusar inte utgick i statliga företag. Naiv som jag är, trodde jag att han var ärlig, han är ju finansminister och alltså ytterst ansvarig.

TV-programmet "Uppdrag granskning" visar i stället att statliga AP-fonderna, som förvaltar våra pensioner, visar minussiffror om ca 200 miljarder, ca 100 000 kr/pensionär. Och där har man höjt bonusutdelningarna för 2008! Även andra statliga företag uppgav att de delar ut bonusar. Och Anders Borg kan ju inte ha varit okunnig om detta.

Mats Odell sade gång på gång, att sett ur finanskrisens spår måste reglerna ses över.
MEN HERREGUD, MAN VISSTE JU ATT BONUSAR LEDER TILL OSUNT RISKTAGANDE!!!! DET VISSTE JU REDAN ANDERS BORG!!! OCH ÄNDÅ FICK DET FORTGÅ!!! VARFÖR SATTE HAN INTE STOPP???

2 kommentarer:

Kicki sa...

Ett steg till: varför har inte svenska folket satt stopp??? Ett misstroendeval är faktiskt inte så svårt att få till. Synd bara att "svensken" är för lat för att göra nått!!!!!!

Brittis sa...

Jag grubblar fortfarande över om A Borg i hemlighet stöder bonussystemet men är smart nog att nu hävda motsatsen. Jag kommer nog alltid att vara misstänksam mot honom efter det här.