fredag, mars 20, 2009

Trojan i laptopen. Awola vägrar släppa taget.

Vi har fått trojaner i laptopen. En riktig elaking som inte går att få bort. Det poppar upp ett meddelande där någon uppmanar oss att mot en avgift ladda ner programmet Awola och då ska alla problem vara ur vägen.

Det hjälper inte att vi klickar att vi inte är intresserade av att prenumerera på programmet. Det poppar upp hela tiden och dessutom går det endast att stänga av datorn genom att stänga strömförsörjningen. Ctrl+Alt+Del, det gamla hederliga sättet att klippa av allt, hjälper inte i det här fallet. Enda sättet är att slå av strömkällan. Men nästa gång vi startar så dyker monstret upp igen.

Så vi tog vår laptop, åkte till vår dataguru i Borlänge som faktiskt inte kunde avinstallera programmet som gömt sig någonstans i datorn utan behövde mer tid på sig.

Så varning för någonting som heter Awola. Det är en riktig luring.

7 kommentarer:

Gunilla sa...

ett bra program att scanna av datorn online med , är;
http://housecall.trendmicro.com/

och
här är ett gratis antivirus..
http://free.grisoft.com/freeweb.php/doc/2

Brittis sa...

Datadoktorn använde två olika avinstalltionsverktyg från nätet och inget funkade. Fler skulle provas. När städningen är klar ska virusprogrammet Avaste installeras.

Anonym sa...

Program brukar vara olika effektiva vid olika tillfällen-därför de söker av med två olika verktyg.
Det kan du också göra!!
Här är rätt länk:
http://housecall.trendmicro.com/emea/

Bror sa...

Jag har fått in en program, AMT, i datorn eftersen jag pluggade in Saras nya MP3 spelare. Den installerade automatiskt AMT och dessutom inneh. det ett virus. Sen försöker jag ta bort AMT men tamefan laddas inte AMT om. Install har gömt sig nånstans och jag hittar den inte..än.

Brittis sa...

Samma här fast programmet heter Awole, eller liknande. Vår datadoktor i Ble har ägnat flera timmar åt att hitta eländet. Men nu ska det vara klart. Vi hämtar datorn i morgon.
Har sedan installerat Avaste.

Anonym sa...

Kul att läsa de anonyma profsen och
deras tvärsäkra vetande :-) L N

Anonym sa...

Tur jag har dig, LN.
/BM