torsdag, mars 19, 2009

Mandalamålningar har placerats bland allmogemålningar på konstföreningens utställning!I går lämnade jag in 3 mandalamålningar till konstföreningens vernissage på lördag i Rättviks Kulturhus.
Jag var angelägen om att en liten beskrivande text skulle sättas upp eftersom jag har något att säga med målningarna. Målningarna är ett försök att med symbolers hjälp visa att den fysiska världen styrs av medvetandet och att österns fokus på det andliga nu börjar kombineras med västerlandets fokus på det materiella. Vi har nu kommit så långt att det är på god väg att ske en integrering av detta i vår värld. Jag har försökt åskådliggöra det med mandalans lotusblomma och dalmåleriets kurbitsar. Dessutom har jag inte signerat målningarna annat är på baksidan då jag inte vill förstöra symmetrin. En av målningarna bör också gärna betraktas med 3D-glasögon, vilket jag också skrivit.

Så jag var angelägen om att målningarna skulle hänga tillsammans och den beskrivande texten sättas upp i anslutning till dessa.

Vad har dom gjort?! Jo, tavlorna är placerade bland allmogemålningarna! Inte för att jag har något emot allmogemålningar, tvärtom. Men det ger helt fel fokus! Dom har tydligen inte alls förstått vad jag vill säga. Eller också är det jag som varit dålig på att kommunicera budskapet. Men jag höll god min. Dom som är utsedda att hänga konstverk har ju mandat för det. Och jag förstår det. Det skulle nog bli kaos om alla (t ex jag) fick springa omkring och ha åsikter om hängningen.

Men det är kanske inte konst det jag håller på med. Dom skulle kanske hellre visas i samband med livsåskådningsutställningar.

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Man ska aldrig tala om för "förståsigpåare" hur nåt ska vara.. d¨jäklar gör de tvärt om! Taskig självkänsla, helt enkelt!*S* Tala om för läkaren vad det är för fel.. och han/hon blir motvalls på stört... eller säg på Försäkringskassan att du är sjuk.. och du blir friskförklarar trots intyg.!Nä, man ska vädja till deras profession.. då får man som man vill
Ditt misstag, syrran!

Brittis sa...

Hmmmm

Bamses ma sa...

Hej jag tycker du är jätteduktig. Den översta gillar jag bäst trots allt. Lycka till kram hälsa! AL