måndag, mars 23, 2009

Direktörernas girighet måste kontrolleras med lagar.

Jag citerar ur Liza Marklunds artikel i Expressen i går:
"Bonustanke 1
Jag har aldrig begripit systemet med bonusar. Först ska direktörerna ha många miljoner i grundlön för att gå till jobbet, och sedan ska de ha flera miljoner för att utföra sitt arbete också. Och visst är det konstigt? När ett storföretag går bra, då är det ledningens förtjänst. Men när det går dåligt då är det finanskrisens fel."
_ _ _ _ _ _

Nedanstående är mina egna tankar:

Jag hoppas att media jagar med blåslampa i baken på privata och statliga finansföretag och inte blåser av jakten i första laget. Häng ut alla oegentligheter till allmänt beskådande.

Den här krisen kan ha det goda med sig att det skapas regler som är anpassade till människans nuvarande utvecklingsnivå, nämligen girigheten. Och även skapar kontrollverktyg som är värt namnet.

Vi har länge levt med regler som förutsätter att människan i grunden vill dela lika på den gemensamma kakan. Men det har nu visat sig vara fel. Dags att rätta till det misstaget och anpassa lagarna till verkligheten, sådan den för tillfället är. Så småningom kommer sådana regler att vara överflödiga. Men inte nu. Det har finanskrisen med all tydllighet visat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hurra för Marklund! Allt hon skriver är inte fel :o)

Brittis sa...

Hoppsan! Det är bara första stycket som var citat av Liza Marklund. Resten är mina egna funderingar. Jag har redigerat så det bättre framgår.

G sa...

*S* Okej.. då får väl du crediten då?*L*

Anonym sa...

Bugar och tackar.
/BM