onsdag, februari 04, 2009

Ångmaskinen har slutat pysa.

Idag har jag varit till min IT-doktor i Borlänge. Jag lösgjorde alla livlinor från den svällande burken, tog den under armen, spände ömt fast den med bilbältet och körde försiktigt de 6 milen.

Efter att ha berättat om symtomen sprättade IT-doktorn raskt upp den svällande buken och blåste försiktigt i innanmätet. När dammolnet lagt sig kikade hon ner i det ganska magra innanmätet och stammande: "Inte mer än 512 MB arbetsminne?! Herregud, så kan hon inte ha det! Hon måste äta upp sig till minst det dubbla! Och vi ska nog få styr på grafikkortet också"

Efter 3 koppar kaffe lämnade jag ångmaskinen i IT-doktorns vård, ganska lättad. Det här ska nog reda sig.

Och jag har än en gång lyckats avvärja ett allvarligt anfall från C på min ångmaskin. Han vill nämligen att jag begrava henne och köpa en laptop. Men det vill inte jag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

vilken bra doktor du har - åtminstone till ångmaskinen. Skönt att C inte kan attackera mera, jag tycker att man bör ha en stationär. i alla fall också - och det har ni ju!

Brittis sa...

Ja, men jag fick rådet av min IT-doktor att inte ställa burken direkt på golvet under bänken. Den suger i sig så mycket damm då som påverkar fläktarna. Så när ångmaskinen kommer hem ska den få en alldeles egen pall att stå på så den kommer upp en bit.

Kiara Och Kovu sa...

Blåser ni inte ur den???? Med utblåset på städmaskinen!!!!!! Mycket effektivare än att försöka dammsuga.

Brittis sa...

Raggar du kunder, Kicki?

Kiara Och Kovu sa...

Nopp.. Jag bara vet att datorn håller lite längre om man kan göra ren den ordentligt innuti.