måndag, februari 02, 2009

Skicka rastamössan med posten?

Nu är Alex rastamössa klar (se tidigare foto) och skall överlämnas till beställaren 6 mil bort. Jag vet att han väntar ivrigt.

Sagt och gjort. Fram med vadderat kuvert och stoppade i mössan (+ ett stickat pannband till dottern) samt ett litet gulligt kort med meddelande till mottagaren. Tejpade ihop efter bästa förmåga.

Fram med vågen. 142 gram. Fram med ett häfte frimärken inköpta i går. Kostnad 6:-/styck! Det skulle alltså bli 6 x 4 frimärken = 24:-!

Hmmm, kuvertet är nog mer än 3 cm tjockt. Fram med tumstocken. Jo, det blev 4 cm, alltså tillägg för skrymmande. Vad kostar det då? Fram med frimärkshäftet. Där stod bara att det blir tillägg för skrymmande när försändelsen är mer än 3 cm tjock. Men var står kosnaden? Ingenstans. På med datorn. Varför står inte www-adressen på frimärkshäftet? Men jag gissade på posten.se. Ett virrvarr av flikar och valmöjligheter. På ett ställe lyckades jag hitta en sida där man fyllde i allt: vikt, inrikes (blir det billigare när det bara är 6 mil?), skrymmande, antal. Färdigt. Sök. Svar: gäller endast för >500 brev! Till slut hittade jag fram till rätt sida via FAQ. Skrymmandeavgiften skulle bli 12:-.

Pris för att skicka en mössa + pannband, 142 gram, 6 mil skulle alltså bli 36:-!!!! Lika mycket som 30% av garnkostnaden!

Är det någon som ska bila från Rättvik till Borlänge inom de närmaste dagarna?

1 kommentar:

Bror sa...

Du hade ju kunnat stickat lite glesare så hade ju luvan blivit både lättare och det har gått åt mindre garn.