torsdag, februari 19, 2009

Rädda SAAB? Satsa i stället på annat.

Jag tycker inte att regeringen ska gå in med pengar i SAAB.

Om vi svenska skattebetalare pumpar in pengar i SAAB så att de kan fortsätta bygga bilar som ingen vill ha, resulterar det bara i ett berg av bilar som står på parkeringen och rostar. Skulle, sedan mot förmodan, SAAB börja gå med vinst igen, innebär det bara att SAAB återgår till sin dåliga ägare GM. Som slarvar bort chansen igen genom sin dåliga organisation. Sånt sitter i väggarna.

Nej, dra inte ut på pinan utan satsa rejält på kompetensutveckling och kommande, lönande projekt. SAAB har ju ett omvittnat gott rykte som motorutvecklare. Där finns nog mycket att hämta inom alla typer av industri. I många årtionden har vi underlåtit att maximera motorer av olika slag pga billig energi.

Heja på Trollhättebor! Spotta i nävarna och se framåt mot nya, spännande utmaningar. Regeringen är ju tydligen redo att satsa på att använda er energi, framåtanda och kunskapstörst på att satsa på teknik som siktar in sig på framtidens behov och inte på bilar som folk inte vill ha.

Varför inte vind-/sol-/våg-kraft. Och det är bråttom, så inte kapitalet styrs till kärnkraften. Kärnkraftslobbyn vädrar just nu morgonluft och bankerna står som åsnan mellan hötapparna och har svårt att bestämma sig för var de ska pytsa ut sina pengar.

Inga kommentarer: