fredag, juli 20, 2007

Taxi Rättvik - var god dröj.

Jaha, nu kommer eftertankens kranka blekhet för våra närbelägna överhögheter. Eller gnuggar de händerna i smyg under skrivbordet?

En insändare i DD i dag, skriven av fyrklövern runt Siljan, visar att skjortkragen börjar sitta trångt runt halsen. Nu framläggs ett litet försiktigt förslag att taxibilarna som enligt undertecknat avtal ENDAST skulle få användas för samhällsbetalda persontransporter nu även ska få "erbjuda privata körningar med de fordon som just då inte används inom den samhällsbetalda trafiken".

... privata körningar med de fordon ... . Ska det tolkas så, att chaufförerna får använda bilarna för privata körningar och då med egna, godtyckliga taxipriser när de inte, så att säga, är i tjänst?

För det första kommer det att betyda att det blir svårt att få en taxi under tider som är hårt belastade av samhällsbetalda resor samt att priserna då kommer att raka i höjden för den "privata" resenären. Rena Vilda Västern-scenariot kommer att uppstå.

För det andra - vad säger Michael Stenhols och hans vapendragare om detta?

Jag undrar - är våra kära kommunpolitiker urdumma eller har de kanske gjort tidernas klipp??

3 kommentarer:

Anonym sa...

de kanske ska börja med svarttaxi???

Brittis sa...

Bra fråga. F-n vet!?

I alla fall kan man vara säker på att samhället, dvs vi, får betala underhållet för bilarna.

Anonym sa...

Ja, Michael Stenhols är inte klok, han är en psykopat.
Så länge folk dansar efter hans pipa så är allt lugnt, men han blir tokig om folk inte gör som han tycker eller har hans åsikter.

Vilken jäkla Grekisk kvinnokarl, som har fruktansvärd dålig kvinnosyn.Och dessutom en stor otrogen jävel, som borde bli kastrerad.