tisdag, oktober 20, 2009

Filosofiska rummet, cirkel nr 2

Idag var det ännu ett besök på samtalscirkeln "Filosofiska rummet", nu cirkel nr 2. Verkligen en inspirerande grupp. Även här var temat "Lyckan och lidandet". Alla med olika erfarenheter av både lycka och lidande och vad det gett oss i livet. Nästa tema blir "Hälsa i kropp och själ"

Jag skulle önska att alla människor fick tillfälle att vara med i något liknande. Det är inte alls meningen att vi ska komma fram till någon absolut ståndpunkt. Vi ska bara samtala kring ämnet för dagen. Alla har något eget att bidra med. Ens egna ofullständiga och dimmiga tankar får en chans att klarna och utvecklas. Man får en chans att växa som människa, helt enkelt.

PS: Jag är med i två cirklar, cirkel nr 1 i Borlänge och cirkel nr 2 i Leksand. Med Per-Anders Hedlund från Läkekällan som samordnare i båda cirklarna. Och med samma teman. (Se tidigare inlägg 28 sept, 6 och 15 okt).

PS PS: Mandalamålningen på den bifogade bilden får symbolisera en cirkel som växer. Jag kallar målningen för "Mångbladig lotus". Målningen är långt ifrån klar, fler yttre lotusblad ska tillfogas (är förresten redan gjort) och jag känner att det är precis så som våra studiecirklar är. Mandala betyder cirkel och lotusen ett expanderande sinne. Kan vår samtalscirkel symboliseras bättre än med en växande lotusblomma?

Inga kommentarer: