torsdag, augusti 09, 2007

En helt vanlig dag

I dag skulle det bli lite-så-där-väder så vi beslöt oss för att ta bilen och göra en köprunda. Vi gjorde en ambitiös inköpslista eftersom jag vet, att annars står man där som ett fån och har glömt alltihop. En annan sak var, att det sedan visade sig att det blev riktigt, riktigt varmt.

Vi startade med att åka till Borlänge och Kupolen. Jag gillar Kupolen. Det är fart och fläkt och fint på alla sätt. På inköpslistan stod en stege som första inköpsgrej. Rea på Rusta. En stege som kan ALLT. Och billig (hmmm). Al-folie, plastpåsar och servetter. Bra å ha.

Sen upp på Kupolens plan 3 och Telia-butiken. Där kom en trevlig ung man fram och frågade om han kunde hjälpa till med något. Bara det! Mobilväska att fästa på handväskremmen, sa jag. Med eftertryck, eftersom jag fått blodad tand. Han såg bekymrad ut, men gjorde verkligen stora ansträngningar för att hjälpa mig. (Har han månne läst mitt blogginlägg från i förrgår?) Han letade och provade olika modeller och vi hittade till sist en väska som verkade bra. Betalade och tackade glatt och vände mig om för att gå. Såg till min förvåning att butiken var full av kunder. Undrar varför alla tittade så på mig.

Köpte lite mer på Kupolen också. Men vad det är kan jag inte avslöja för det ska bli en överraskning på en 40-årspresent på lördag.

Se´n åt vi lunch på COOP för det fanns inga lediga bord på Kupolen. Kaffet intogs på en uteservering inne i stan.

På hemvägen svängde vi in på Tulavippan där jag gick runt bland hyllorna och tittade tills de började släcka lyset och ropa ut att det var stängningsdags. Köpte en mugg. Sekretären är fortfarande inte såld. Jag har satt ner priset till 450 kr. C satt snällt i bilen och läste tidningarna. Det var tålmodigt av honom.

Ett besök på Claes Ohlson är ju ett obligatorium. Där köpte jag läsglasögon. Jag behöver styrka 2.50 nu. C köpte också glasögon, 2 par, samt batterier. Vi ÄTER batterier i vår familj. (Men jag är noga med sopsorteringen.) Hoppsan, hur blev det där,då? Nåja, ni förstår nog vad jag menar.

Avslutade med ett trevligt besök hos syrran och hennes man i deras trädgård. Så vackert i de sista strålarna från den nedgående solen över Siljan.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

undra på att ingen svarade när jag ringde då! Ni var ute och roade er..

Anonym sa...

Jaaa.
/BM