fredag, augusti 17, 2007

I väntan på den stora kräftfesten

Just nu är det en så´n där dag som bara glider förbi. Det blåser ute, C har lagt sig för att vila lite och jag väntar på att det blir lagom att gå till affären och handla.

Men se´n fräser det igång. I kväll ska vi ha kräftskiva på gården. Allt är planerat och jag har kopierat av nubbevisorna (de snälla, för jag vet inte hur mycket tanterna tål) ur Maritas sånghäfte från henners 40-årsfest (se tidigare inlägg). "Festförordningen" har också kopierats efter smärre justeringar att gälla rullatorer och rullstolar.

Min uppgift är att göra en god sallad med vinegrettsås. C sätter upp girlanger och ljuslyktor. Ulla kokar kaffe och fixar kakor. Majvor har gjort pajer. Vi hjälps sedan åt att duka och pynta med ljus och servetter. Kanske ska vi sätta upp en ljusslinga också. En så´n där man använder på julen. Gästerna tar med egen dricka, tallrik, glas och bestick. Förmodligen får vi hålla till i en carport eftersom det blåser friskt. Men det blir nog bra. Står det bilar där så ber vi ägaren att flytta ut den. Sedan ska den sopas. Bord och stolar lånar vi ihop från diverse altaner.

Nu hör jag att C har börjat plocka fram räkorna som ska tinas. Så det är dags för mig att ta tag i dagen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hoppas att alt avlöpte väl! Och att kräftorna var goda för ni hade väl kräftor också?
Vädret var väl helt OK för er, men vi var i Leksand på ishockey och där regnade det rejält. Däremot när vi kom till Utby så var det helt torrt på vägbanan liksom härhemma.
Vårda huvudvärken! Festprissar!

Brittis sa...

Visst hade vi kräftor! Och här regnade det inte men det hade iofs inte gjort något för vi höll till i vår carport.
/BM