torsdag, augusti 30, 2007

Akupunktur (TCM) mot depression

Med C:s (min man) medgivande vill jag berätta följande:

I många år har C lidit av depressioner och de blev till sist så svåra att han sjukskrevs för utmattningsdepression. Det var år 2002. Han har fått olika antidepressiva mediciner. En hjälpte inte alls och en gav svåra destruktiva tankar och känslor. Han var initiativlös och fullständigt utan ork. Steg knappt upp ur sängen. En vändning kom i juli 2006. Han fick då tillskott av sköldkörtelhormon (trots att hans värden var normala), vilket hjälpte en hel del. Dock var han fortfarande ganska nedstämd, såg det mesta i svart och var praktiskt taget helt initiativlös. Hade svårt att tåla stress och även små krav gjorde honom sängliggande.

I månadsskiftet januari/februari 2007 gick han till Lena Ardevall, TCM-utbildad akupunktör som driver företaget Balans och Harmoni i Rättvik. (TCM = traditionell kinesisk medicin). Han har genomgått flera behandlingar sedan dess, och är nu nästan helt återställd. Han har blivit social, kan skratta, behöver inte vila mer än högst tillfälligt och framför allt - han tar initiativ till saker (jag blir ibland riktigt andfådd *skratt*). Han klarar också krav mycket bättre.

Det är ett helt mirakulöst tillfrisknande som akupunkturen skapat på kort tid. Och helt utan biverkningar! Det vore rent brottsligt att inte offentliggöra detta. Han har besparats ett enormt lidande och naturligtvis även vi anhöriga. För att inte tala om vad samhället sparar! Nu är han visserligen pensionär, men tänk om han varit i arbetsför ålder! Jag gissar att det går många hundra tusen människor här i Sverige som lider av mer eller mindre allvarlig depression. För en del av dessa är kanske en duktig TCM-akupunktör räddningen.

Jag hoppas att i alla fall någon kan hjälpas.

Inga kommentarer: