måndag, augusti 06, 2007

Jagar fodral till Nokia 6290

Idag flög f-n i mig. Jag vill ha ett fodral till min nya Nokia 6290 (som visst kan allt, sägs det) och som kan fästas på axelremsväskan. Jag vill inte ha mobilen liggande bland nycklar, pennor, nagelfilar och läppstift. Och så hör jag den kanske lite bättre så jag slipper ständigt mötas av "Missat samtal" när jag öppnar väskan. Det ska vara ett sobert, enkelt fodral som ska sitta på remmen alldeles ovanför själva väskan.

Jag var in på Expert i Rättvik. De lade pannan i djupa veck och beklagande så mycket. Alla mobilväskor är avsedda för bälten. Och här skulle ju remmen gå lodrätt genom väskan. Jag såg faktiskt flera snygga, smidiga mobilväskor, alla avsedda för bälten. Beklagande visade de mig till stället med små virkade nalle-strumpor i rosa och andra obestämda färger och mönster. "Det var tyvärr det enda de hade". "De passar mina barnbarn. Inte mig", svarade jag.

Jag åkte vidare till Leksand och Ring Up. Nej, något sådant hade de aldrig sett. "Jamen, halva Sveriges befolkning består ju av kvinnor som har handväskor, eller hur?" Svaret: "Men man byter ju väska då och då och då blir det ju besvärligt". Mitt svar: "Jamen, byter ni aldrig byxor, då? Och ska det vara så svårt att tillverka en väska där slejfen (heter det så?) vänds 90 grader?"

I den andra butiken med Radio/TV/Tele-vad-den-nu-heter, som ligger nära systemet gavs liknande besked. De försökte se beklagande ut men jag kunde se, att de tyckte att jag var ett besvärligt fruntimmer.

Slutsats: MOBILVÄSKOR ÄR FRAMTAGNA AV MÄN FÖR MÄN!!!!
Kan man, månne, anmäla tillverkarna för diskrimineringsombudsmannen?

2 kommentarer:

Kiara Och Kovu sa...

Du får nog sy ett själv tror jag.

Brittis sa...

Kommer inte på fråga. Någon stolthet har jag kvar.