fredag, augusti 03, 2007

Samhällsbetalda bilresor - än en gång

Läste idag i FK om en man från Nusnäs som fick vänta i många timmar på färdtjänsten. Enligt Björn Falk, VD för Samres AB, kan det bli stora dröjsmål bl a på patientens "speciella behov" som består i att han är rullstolsbunden och bor en trappa upp.

Citat: "Personer som sitter i rullstol och ska bäras ner är något som verksamheten inte är upphandlad för" och "... inga regler i upphandlingen som reglerar väntetiderna för färdtjänspatienter".

Jag tror knappt mina ögon. Betyder det att alla rullstolsbundna som måste bäras minst ett trappsteg inte omfattas av upphandlingen? Och att de måste gå med på att vänta hur länge som helst?

Om detta stämmer måste det sitta totalt inkompetenta personer som gjort upphandlingen för samhällsbetalda bilresor. Det är väl landstinget som är ytterst ansvarig, såvitt jag förstår. Där sitter Alf Johansson, Borlänge som kung med undersåtar som bl a Ken Swedenborg på sin högra sida. Jag har socialdemokratiska ideal men kommer nog inte att rösta på det i nästa landstingsval.

Inga kommentarer: