fredag, november 06, 2009

Lång resa hem

En lång resa hem idag med bil från Tidaholm där vi har varit för att bl a vakta två papegojor medan husse o matte var på vift några dagar. Grått o trist väder och duggregn nästan hela vägen. Åtskilligt med snö en sträcka söder om Ludvika. Lite väl tidigt, va?

Sista 10 milen körde vi i mörker. Långa sträckor är försedda med vajerräcken i mitten och dessa räddar många liv har jag hört och är då naturligtvis verkligen motiverade. Men dessa vajerräcken är behäftade med ett väldigt stort fel. Vid mörkerkörning blir man oerhört störd av mötande bilisters strålkastare därför att stolparna gör att strålkastarljuset bländar som en diskolampa. Sekundsnabba pulserande piskrapp träffar ögonen när man möter trafiken. Oerhört tröttande.

Vägverket (eller är det nu Trafikverket?) borde överväga någon annan lösning. Betongblock som görs av Gunnar Prefab AB i Rättvik, kanske. Billigt, underhållsfritt och lång livslängd. Lär också ge betydligt lindrigare skador vid påkörning än vajerräcken. (obs jag får inte betalt för reklamen, känner dom inte ens.)

Inga kommentarer: