tisdag, april 15, 2008

Englas mördare psyksjuk?

Nu är han fast, Englas och Pernillas mördare. Kanske har han mördat fler. Han har fått ett ansikte och ett namn. Vännerna har uttalat sig om hans udda fokusering på det sexuella. Vi kan antagligen vara förvissade om att han är psykiskt sjuk. Det kommer väl en diagnos så småningom och han kommer säkert att dömas till psykisk vård.

Men vad händer då? Vi har massor av kända fall där psyksjuka våldsverkare anses friska efter bara några års vård, ibland bara månader. Och släpps ut i samhället igen.

Här har vi en person som omvittnat ända sedan ungdomstiden haft en sjuklig fokusering kring kvinnor och barn. Kommer läkarna även här att anse honom frisk efter bara något år? Och släppa ut honom till ett samhälle där han inte får någon uppföljning, ingen kontroll att han sköter sin eventuella medicinering, där sprit och andra droger florerar. Där han lämnas ut till ensamhet och isolering eftersom han har svårt med kontakten med framför allt det motsatta könet som samtidigt är hans stora önskan och intresse.

Vågar läkarna ta den risken? Tyvärr tror jag det.

Läs Peter Kadhammars utmärkta inlägg i Aftonbladet: Alla gjorde "rätt" - ändå blev det katastrofalt fel.

1 kommentar:

Anonym sa...

mmmmmmm