lördag, april 19, 2008

Tjejkväll på Rättvikstravet


I går var jag på Rättvikstravet. Jag är mer eller mindre är uppfödd på trevbanan. Jag var med när den byggdes, har tillbringat många timmar på banan i sulky före och efter skolan och på alla lov. Många timmar har jag också tillbringat på hästryggen på banan och i skogarna runtomkring. Men jag har aldrig varit på restaurangen tidigare.

Men i går var det tjejkväll på travet och vi var 6 glada "tjejer" som gick dit. Vi träffades hemma hos E över en bricka kex och ost nedsköljt med vin och vi enades medelst röstning om hur vår V65:a skulle utformas. Vi hade gott om stalltips, även avlockat av en kännare på området.

På banan rådde glad stämning och på restaurangen var det fullsatt så vitt jag kunde se. Jag tyckte buffén var riklig och god. Vinet blev tyvärr en flopp. Glaset blev fullt med grums och eftersom jag fick pengarna tillbaka så gick mitt spelande med vinst, frånsett förlusten av V65-insatsen. Men kul hade vi.

Vi blev avhämtade av C, som överraskade oss med vin och småsnittar. Så det blev sen kväll.

Jag gör reflektionen att man mister kontakten med hästarna när man befinner sig på restaurangen. Hästarna blir en "sak", en siffra, en klockad tid i st f ett levande väsen. Skulle tro att det blir mera "nerv" i tävlingarna när man står vid staketet och hör dånet från hovarna. Men jag är kluven till sporten, känner medlidande med hästarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket rolig och trevlig kväll. Maten inte bra och vinet uselt. Gammalt. Kvällens höjdpunkt - snittar och vin efter travet. C är en klippa./taltrasten