onsdag, april 16, 2008

KBT, kursstart

Jag vet inte om det framgått klart av tidigare inlägg, men jag är mycket intresserad av existentiella frågor och jag ägnar mycken tid åt att läsa böcker om självinsikt, personlig utveckling och hur jag på bästa sätt skall vara en bra samhällskugge.

I dagarna har jag läst ut en bok: "Mindfulness, en väg ur nedstämdhet" som bygger på metoden KBT, (Kognitiv BeteendeTerapi). Den var mycket intressant.

Döm om min förvåning när jag hittar en artikel i DD om två tjejer som gått ner en massa kilon genom att gå en kurs i KBT. Nu ville de starta en liten försökskurs för intresserade. Slumpartat sammanträffande? Knappast. Gissa vem som kastade sig på telefon. Det skadar ju inte att få många vapen i kampen mot extrakilona som smugit sig på - hur det nu gått till.

Så igår var jag på kurs. Verkligen spännande. Har gjort min första hemläxa. Också spännande att verkligen analysera sitt "tänk", sina känslor av tänket och efterföljande beteende. Och dessutom sätta det på pränt! Jag återkommer.

Nu ska jag till frissan. Se´n ska jag till Erikshjälpen och försöka hitta en stor bomullsskjorta, typ jeansskjorta att använda på målarkursen som jag ska på om ett par veckor. För där kommer färgerna att flöda, har jag förstått.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Själv har jag köpt boken "The Secret" som handlar om samma sak, typ. NLP, självprogrammering, att flyta med, attrahera det man vill ha.. Men jag har inte fått den ännu. Det ska bli intressant att läsa den ialla fall.
Du får berätta om kursen!!

Brittis sa...

jag har beställt den på bibblan.

M sa...

Vilket intressant sammanträffande! Jag går för närvarande en kurs i stresshantering och där nämns bland annat KBT och Mindfulness!