torsdag, april 17, 2008

Hps2 Thrive, (medicinstudien). Ytterligare prover

Eftersom jag hade förhöjda S-ALT-värden (levervärden) ( drygt 2xULN) slog datorsystemet bakut vid förra provtagningen och idag lämnade jag nya prover. Den här gången hade det sjunkit men var fortfarande för högt (lite drygt 1,5xULN). Läkaren drog slutsatsen att det var den kur med antiinflammatorisk medicin som jag åt vid förra provtagningen (som f ö bara fungerade marginellt) för min ihållande värk i armen som var orsak till det förhöjda värdet.

Den här gången var jag helt "ren". Ingen alkohol på minst en månad, inga smärtstillande tabletter (utom en Paracetamoltablett en natt när värken i armen var för svår). Alltså ingenting förutom de hjärtmediciner jag äter. Ska bli intressant att se nästa provsvar som blir om 3 månader.

Men ..... jag äter nu gurkmejakapslar (Fortodol) mot värken i armen Och det ger bra resultat. Den molande värken i hela armen har minskat. Nu återstår fr a den "skärande" smärtan i överarmen. Jag fortsätter med kapslarna ett tag till. Ska kanske krydda maten med gurkmeja i stället när kapslarna är slut.

Men i morgon ska jag dricka vin! Vi är 6 glada tanter som ska på Tjejtrav på travbanan. Och jag kommer att få stalltips från säker källa. Så då blir det nog totoskräll i Rättvik!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter jättekul! Lycka till!

I